CRÓNICA OK LIGA (X3) | A primeira derrota (3-1)

19 de outubro de 2024

O meta do Vic e o acerto dos seus compañeiros superan a un Liceo que no parou de atacar ata o asubío final.

O final da expedición por Cataluña chega con malas novas. A visita do Deportivo Liceo a Vic non rematou do mellor xeito para os verdibrancos, que sufriron a primeira derrota na Fase Regular da OK Liga.

A pesar de intentalo intensamente ata o final, os xogadores de Juan Copa non lograron sumar no Pavelló Olímpic e quedan cun rexistro de seis puntos sobre nove posibles.

Detidos por Xevi Puigbí

O certo é que o porteiro local, vestido co dorsal 16, foi un auténtico quebradeiro de cabeza para os atacantes liceístas e unha das razóns principais do resultado final. Unha vez que Gerard Rovira marcou o 1-0, Xaus e César viron como as súas dúas claras respostas eran neutralizadas polo gardián do Vic. As dúas practicamente fronte a el.

O Liceo non puido transformar unha directa e un penalti durante a primeira parte

Os homes de Juan Copa, ademais desas ocasións, contaron con outras dúas oportunidades claras para empatar a diana inicial. A primeira foi unha directa, resultado da azul vista por Litus Sánchez, inxenuo ó derrubar co stick a Jacobo Copa. Xaus lanzou pero non tivo éxito. Tampouco igualou César, repetindo protagonistas. Tanto o penalti que protagonizou como o seu propio rexeitamento foron detidos por Puigbí.

Si houbo acerto para os de Ramon Pardo. Rovira, de novo, disparou e superou a Martí Serra para dobrar a vantaxe do recentemente ascendido Vic. 2-0 parcial para chegar ó descanso.

Intentos constantes

Pouco mudou o guión no regreso á acción. Ós escasos minutos de volver a patinar sobre a pista do Olímpic, Dava Torres (ex dos locais) viu como unha dobre oportunidade realmente clara non acababa coa bóla dentro. En termos de acerto o Vic foi outra vez mellor. Uri Ramírez, a pase dun activo Rovira, colocou o 3-0 no marcador, complicando aínda máis a situación.

Unha costa arriba que non evitou os intentos constantes do Liceo, pero o inimigo do tempo foi achegándose pouco a pouco. César conseguiu marcar ó rematar no segundo pau un envío de Fabri, un empurrón que finalmente resultou insuficiente. O 3-1 quedou como estaba.

Tras este revés, nova semana e previa dun partido grande: o Barcelona visitará o Pazo dos Deportes de Riazor (domingo 27, 12:00h).

VIC: Xevi Puigbí; Oriol Vives, Gerard Rovira, Oriol Ramírez, Roger Font (quinteto inicial), Albert Benito, Arnau Parcerisas, Litus Sánchez, Víctor Crespo e Ernest Burgaya (meta suplente).

DEPORTIVO LICEO: Martí Serra; Arnau Xaus, César Carballeira, Dava Torres, Tato Ferruccio (quinteto inicial), Nil Cervera, Jacobo Copa, Fabri Ciocale, Bruno Saavedra e Martín Rodríguez (meta suplente).

ÁRBITROS: Oriol Escobar e Oriol Garriga. Mostraron tarxeta azul a Litus Sánchez por parte do Vic.

GOLES: 1-0 (Gerard Rovira, min. 3). 2-0 (Gerard Rovira, min. 18). 3-0 (Oriol Ramírez, min. 33). 3-1 (César Carballeira, min. 43).

INCIDENCIAS: Xornada 3 da OK Liga 24/25, Fase Regular. Pavelló Olímpic do Club Patí Vic (Vic).