CRÓNICA PLAYOFFS OK LIGA (Semifinais, Partido 4) | Cousas do ADN (4-3)

9 de xuño de 2024

Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

O Liceo vence ó Noia tras prórroga e despois dunha demostración colosal de resiliencia.

Forza o quinto partido de semifinais, a disputar o martes en Sant Sadurní (20:30h).

A impresionante demostración de resiliencia do Deportivo Liceo tivo premio. Non podía ser doutro xeito. Juan Copa e os seus xogadores forzaron o quinto partido das semifinais polo título despois de vencer ó Noia na prórroga.

60 minutos de gran intensidade, táctica e emocións para sacar o billete a Sant Sadurní. Este quinto partido será no Ateneu o vindeiro martes 11 ás 20:30h e o seu resultado definirá ó finalista que lle disputará o título ó Barcelona.

Bo comezo

O certo é que a primeira parte pouco se pareceu ó visto o pasado venres. O cuarto partido foi máis estratéxico có terceiro (polo menos no seu comezo) e tamén con máis faltas, ademais para os dous lados. Con todo, o marcador evolucionou do mesmo xeito: con dous goles do Deportivo Liceo.

Dava Torres goleou de novo. Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

O primeiro foi de Dava Torres ós oito minutos grazas a un gran disparo lonxano que pegou no pau antes de entrar. O segundo foi de César a pouco do descanso, encargado de transformar un penalti que o Noia cometeu sobre Sito Ricart (2-0).

Poderían ser máis, e para ambos. O gran número de infraccións (o descanso chegou cun 11-10 nesa estatística) provocou faltas directas a favor dos dous equipos, aínda que ningunha acabou en gol tralos lanzamentos de Dava e Gabarró. Tampouco atopou bo porto a outra que lanzou o capitán, froito dunha azul ó visitante Xavi Costa.

O Noia respondeu

Todo ía relativamente ben ata que apareceu o incombustible Jordi Bargalló. Anotou o 2-1 no minuto 30 cun disparo raso e potente que superou a toda a defensa verde, servindo ademais de claro aviso por parte do seu Noia. Ese aviso acabaría trocando nunha realidade co 2-2 de Iván Morales, ademais do pau seguinte do propio Bargalló. Os de Pere Varias estaban moi vivos.

Martí Serra foi chave nos compases finais do partido con varias paradas de mérito. Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

Tamén lograron reaccionar de forma óptima ó 3-2 de Fran Torres, que aproveitou unha perda groseira de Humberto para marcar. Xavi Rovira foi o responsable dese 3-3 parcial mentres o Deportivo Liceo non era capaz de materializar as súas faltas directas (gozou de ata cinco). Despois dun treito final de infarto, os árbitros mandaron o xogo ó tempo extra.

Unha prórroga marcada pola azul a Gabarró

Eses dez minutos de propina estiveron marcados por un claro erro de Martí Gabarró. Nunha xogada anecdótica, o 27 do Noia empurrou a Bruno Saavedra mentres este se erguía dun choque normal. Viu a azul. O propio Bruno non acertou no lanzamento, pero o power play posterior sería definitivo.

Aproveitouno Dava Torres para poñer por diante ó Liceo, con posterior delirio dun Riazor entregado desde o asubío inicial. Tocou entón defender e soportar os cinco xogadores de pista do Noia, que esixiron ó máximo a un Martí Serra colosal. Todo terminou ben.

DEPORTIVO LICEO: Martí Serra; Sito Ricart, César Carballeira, Dava Torres, Fabri Ciocale (quinteto inicial), Fran Torres, Pablo Cancela, Guido Pellizzari, Bruno Saavedra e Tiago Rodrigues (meta suplente).

NOIA: Blai Roca; Aleix Esteller, Toni Salvadó, Jordi Bargalló, Iván Morales (quinteto inicial), Xavi Costa, Martí Gabarró, Humberto Mendes, Xavi Rovira e Jan Marimon (meta suplente).

ÁRBITROS: Jonathan Sánchez García e Luis Mier Sánchez. Mostraron tarxeta azul a César Carballeira por parte do Deportivo Liceo. No Noia víronna Jordi Bargalló, Xavi Costa, Iván Morales e Martí Gabarró.

GOLES: 1-0 (Dava Torres, min. 8). 2-0 (César Carballeira de penalti, min. 24). 2-1 (Jordi Bargalló, min. 30). 2-2 (Iván Morales, min. 35). 3-2 (Fran Torres, min. 42). 3-3 (Xavi Rovira, min. 43). 4-3 (Dava Torres, min. 56).

OK Liga 23/24. Semifinais do playoff polo título, Partido 4. Pazo dos Deportes de Riazor (A Coruña).