CRÓNICA OK LIGA (X1) | Inmellorable primeiro paso (2-1)

13 de outubro de 2024

Fabri Ciocale celebra o 1-0 parcial. Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

O Liceo de Juan Copa vence ó Alcoi na súa estrea ligueira.

Tres puntos para o Liceo. A estrea do equipo de Juan Copa na OK Liga 24/25 foi inmellorable e Riazor disfrutou da primeira vitoria dos seus, que superaron ó Alcoi na xornada inicial da Fase Regular. Grandes novas para continuar coa máxima ilusión nun novo e trepidante curso.

A emoción por enriba da táctica

Un triunfo que non foi sinxelo. Os primeiros 25 minutos de competición non foron aburridos, si accidentados e con goles. Só dous minutos tiveron que pasar para que o público vira como o árbitro sacaba a primeira tarxeta azul. Viuna o visitante Ferran Formatjé para mandar a Xaus ó punto da directa, aínda que o meta Marc Grau ‘Guiri’ se impuxo no duelo.

O primeiro gol ligueiro da tempada tivo acento arxentino. Fabri Ciocale foi o responsable do 1-0 ó rematar excelentemente un pase de Dava Torres, certeiro de novo á hora de repartir xogo. Ó Alcoi tocáballe reaccionar.

Arnau Xaus anotou o 2-1 definitivo. Imaxe: MANU BOUTUREIRA.

Logrouno. Outro cartón azul, esta vez para o liceísta Tato Ferruccio, fixo que o coruñés Pablo del Río empatara o partido. Incluso puido remontalo tres minutos despois con outra directa que detivo Martí Serra. Os verdibrancos tamén superaron o power play en contra e viron o debut de Jacobo Copa, protagonista dos seus primeiros minutos como liceísta.

Intelixencia e paciencia para aguantar

O segundo acto non se puido parecer menos ó seu xemelgo, polo menos ata os compases finais. Os liceístas atacaron sen tomar demasiados riscos e defenderon intelixentemente ante un Alcoi obrigado a marcar para sumar.

Joan Pascual avisou das intencións dos de Lorenzo Pastor cun bo disparo ó pau esquerdo de Serra, aínda que ese pequeno susto que sufriu a afección precedeu a certo control local. Ambos metas estiveron acertados nas oportunidades dos seus respectivos rivais e, noutros momentos, eran os paus os que aparecían. O longueiro do porteiro liceísta fíxoo para evitar, xa no minuto 50, o empate de Ferran Formatjé.

O Liceo aguantou eficazmente ós cinco de pista que sacou o Alcoi nos últimos instantes

Eses 60 segundos de clausura vivíronse cun Alcoi xa apostado nos cinco de pista. Un risco que a defensa do Liceo soubo contrarrestar de forma eficaz. Final e vitoria.

Ós homes de Juan Copa chégalles agora unha semana con acción en mércores e sábado. Lleida (xornada 2, 20:30h) e Vic (xornada 3, 19:30h) serán as pistas a visitar na que será a primeira viaxe a terras catalás.

DEPORTIVO LICEO: Martí Serra; Arnau Xaus, César Carballeira, Dava Torres, Fabri Ciocale (quinteto inicial), Nil Cervera, Jacobo Copa, Bruno Saavedra, Tato Ferruccio e Martín Rodríguez (meta suplente).

PAS ALCOI: Marc Grau; Ferran Formatjé, Joan Pascual, Gonzalo Pérez, Franco Ceschin (quinteto inicial), Pablo del Río, Agustín Domínguez, Manel Hernández e Joan Oltra (meta suplente).

ÁRBITROS: Juan Iglesias Vallina e Jorge Carmena Ortega. Mostraron tarxeta azul ós liceístas Tato Ferruccio e Bruno Saavedra. Nos visitantes viuna Ferran Formatjé.

GOLES: 1-0 (Fabri Ciocale, min. 5). 1-1 (Pablo del Río, min. 11). 2-1 (Arnau Xaus, min. 16).

INCIDENCIAS: Xornada 1 da OK Liga 24/25, Fase Regular. Pazo dos Deportes de Riazor (A Coruña).